Literatura na temo pripovedovanja in ilustracije
Temi 14. festivala Bobri sta pripovedovanje in ilustracija, zato smo vam skupaj z ekipo Mestne knjižnice Ljubljana (Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo) pripravili seznam knjig, s katerimi si boste lahko popestrili proste trenutke in obogatili svoje vedenje. Knjige so dostopne v mestnih knjižnicah in knjigarnah.


Seznam je organiziran po skupinah (slikanice brez besedila, slikanice nagrajene z nagrado Kristine Brenkove, knjige na temo pripovedovanja), sicer pa po abecednem redu glede na avtorjev priimek. znak za kakovost zlata hruška


priznanje zlata hruškaAnotatorji: (TJ) Tilka Jamnik, (GK) Gaja Kos, (DLV) Darja Lavrenčič Vrabec,

(IMČ) Ida Mlakar Črnič, (TO) Tone Obadič, (KP) Kristina Picco, Pionirska (PP), Petra Potočnik (ZSV), Zarika Snoj Verbovšek, (KS) Katja Stergar, (VZ) Vojko ZadravecAnotacije so izšle v Priročnikih za branje kakovostnih knjig v letih 2004 ̶ 2021. 

Pripravlja jih MKL, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo. Nekatere Zapise, pri katerih anotatorjevega podpisa ne boste našli, pa smo pridobili s spletnih strani posameznih založb.