Ariol

Dramska predstava

6+
60'
Kje: Slovensko mladinsko gledališče (zgornja dvorana), Vilharjeva 11
Kdaj: sobota, 19. januarja, ob 15.00 (premiera za izven in vabljene – odprtje festivala) in ponedeljek, 21. januarja, ob 12.00 (za šole)
Zvrst: dramska predstava
Število mest v dvorani: 268
Strip: Emmanuel Guibert in Marc Boutavant; priredba: Anja Golob; režija: Matjaž Pograjc; asistenca režije: Katarina Krapež; koreografija: Branko Potočan; glasba: Silence; scenografija: Sandi Mikluž in Denis Goja; kostumografija: Neli Štrukelj; video: Luka Dekleva; oblikovanje svetlobe: Matjaž Brišar; oblikovanje zvoka: Marijan Sajovic; oblikovanje maske: Tina Prpar; igrajo: Željko Hrs, Nika Ivančić, Klara Kastelec, Boris Kos, Janja Majzelj, Jurica Marčec, Anja Novak, Maruša Oblak, Ivan Peternelj, Blaž Šef; produkcija: Slovensko mladinsko gledališče.
 
Ariol je majhen moder oslič, star devet let, in glavni junak istoimenskega stripa za otroke, ki ga je doslej v francoščini že za trinajst knjig, v slovenščini pa jih je mogoče dobiti pet. Ariolove zgodbe so tople, živahne, zabavne in duhovite, njihova odlika pa je med drugimi to, da sveta ne slikajo črno-belo in da se ne izogibajo resnejšim temam. Liki so življenjski, zato se je mogoče z njimi zlahka poistovetiti, vsakdanjih situacij pa avtorja ne podajata popreproščeno, temveč živo, iskreno in z dobro mero humorja. Pri tem se dosledno izogibata moraliziranju ali poučevanju, poante zgodb pa so zastavljene tako, da odpirajo možnost pogovora doma ali v šoli.

Dodatno gradivo: Stripi o Ariolu Emmanuela Guiberta in Marca Boutavanta.

Dodatna dejavnost: Otvoritveni predstavi bo v spodnji dvorani Mladinskega sledila delavnica izdelave živalskih mask z mentoricami iz združenja Sezam in Družinskega centra Mala ulica ter bobrov žur s Tini Rozman in Mojco Špik.