BOBRI, 11. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje

Od 19. januarja do 8. februarja 2019

Prirediteljica festivala: Mestna občina Ljubljana; izvršni producent: Slovensko mladinsko gledališče; koproducent: Kinodvor; glavni pokrovitelj: Zavarovalnica Triglav.

Na kulturni praznik, 8. februarja, se bo zaključil 11. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, ki ga je letos zaznamovala tema ples-gib-telo (s poudarkom na sodobni umetnosti).

Plesno obarvana bo tudi sklepna prireditev Bobrov, ki bo, kot je že tradicija, potekala v Centru urbane kulture Kino Šiška. Na prireditvi z naslovom Plesni stroj BUM BAM (Slovensko mladinsko gledališče, Center urbane kulture Kino Šiška) v režiji Tjaše Črnigoj se bodo na odru zvrstili številni vrhunski slovenski profesionalni plesalci Vita Osojnik, Anamaria Bagarić, Katja Kolarič, Tina Habun, Neža Blažič, Tina Valentan, Ivan Mijačević, Ana Pandur Predin & PK Flamenko, Maša Kagao Knez & Murat, Žigan Krajnčan & Gašper Kunšek aka Alien Express in Plesna šola Scena, ki bodo ob živi glasbi (Marko Brdnik, Robert Jukič, Gašper Peršl) predstavili različne plesne sloge. Prireditev bosta povezovala Maja Kunšič (bober Bor) in Daniel Petković.

Pri plesnih točkah se jim bo pridružilo tudi občinstvo. Prireditvi bodo sledile delavnice, ki jih bodo, tako kot otvoritvene, skupaj z mentoricami iz združenja Sezam ter Javnega zavoda Mala ulica pripravile mlade slovenske plesalke. Dogodek je finančno podprla Zavarovalnica Triglav.

Na ogled bo tudi razstava fotomobilov, ki so jih pod mentorstvo Urške Boljkovac ustvarili učenci osnovne šole Riharda Jakopiča. Učenci so bili del letošnje ekipe Bobrovih mladih oči. Projekt je nastal v sodelovanju s Centrom urbane kulture Kino Šiška.

Dan pred zaključno prireditvijo, 7. februarja ob 15. uri, bo v preddverju velikega odra Lutkovnega gledališča Ljubljana, potekala okrogla miza z naslovom Kitchen Table (Kuhinjska miza), na kateri se bodo izbrani najstniki pogovarjali o predstavah, ki so si jih ogledali na festivalu, in o sodobnih pristopih v gledališču in umetnosti, namenjenih mladim. Okrogla miza je del projekta Bobrove mlade oči inmednarodnega projekta T.E.E.N. (Theatre European Engagement Network – Evropska mreža za vključevanje v gledališče), ki ga podpira program Ustvarjalna Evropa.

Prireditev bo odprta za javnost.

Za pedagoge po vrtcih in šolah in vse tiste, ki radi plešemo in se gibamo, so organizatorji skupaj s priznanimi slovenskimi plesnimi pedagoginjami za trenutke, ko nam bo zmanjkalo idej ali pa bomo ravno iskali nove, pripravili knjižico Namig za gib Zbirka predlogov za delavnice ustvarjalnega giba. Knjižica je dostopna na povezavi: http://www.bobri.si/namig-za-gib.html

Vse dodatne informacije o festivalu Bobri so dostopne na spletni strani:www.bobri.si

Pretekla medijska sporočila s podatki o številu prireditev in obiskovalcev pa na strani: http://www.bobri.si/mediji.html

Hvala, ker nas spremljate.3. medijsko sporočilo 


Namig za gib- Zbirka predlogov za delavnice ustvarjalnega giba Plesni stroj BUM BAM.


Kitchen Table (Kuhinjska miza). Foto: Lars Opstad


Kitchen Table (Kuhinjska miza). Foto: Lars Opstad