Ladjica prijateljstva

Ogled razstave in delavnica

3
90'
Kje: MGLC - Mednarodni grafični likovni center, Grad Tivoli, Pod turnom 3
Kdaj: po dogovoru (od torka do petka dopoldne v času festivala), za vrtce
Zvrst: ogled razstave in delavnica
Število udeležencev: 23
Prijave in informacije: Lili Šturm, lili.sturm@mglc-lj.si, 01 241 38 18, vsak delavnik med 9.00 in 16.00

V času festivala Bobri bomo v MGLC gostili razstavo ameriškega umetnika Tomasa Vu-Daniela z naslovom Green Go Home. Tomas Vu-Daniel je tudi sam izkusil večkulturnost; rojen je bil namreč v Južnem Vietnamu in se je kot otrok preselili v ZDA. Za izhodišče razstave je vzel  frazo »Green Go Home« (Zeleni, pojdite domov!), s katero je povezan izraz gringo; z njim v Latinski Ameriki poimenujejo tujce iz ZDA. Na razstavi so plakati s portreti revolucionarjev, s čimer odraža uporniški duh – upor proti napadalcu, kolonialni sili, represivni oblasti.

Po ogledu in pogovoru o sporočilu razstave boste povabljeni k delu v skupinah. Najprej bomo sestavili preprosto ladjico, nato pa v tehniki drgnjenke in v drugih preprostih grafičnih tehnikah izdelali odtise izbranih motivov z razstave. Dopolnili jih bomo z risbami in sporočili na temo medsebojnega razumevanja in prijateljstva ter jih prilepili na ladjico, ki bo postala prispodoba za potovanje in odkrivanje ljudstev sveta. Delavnica se lahko nadaljuje v listanje in prebiranje knjig o strpnosti v galeriji, vrtcu ali doma.

Dodatna dejavnost: Razstavo Green Go home si lahko v Mednarodnem grafičnem likovnem centru ogledate do 8. februarja 2017.