Bobrove mlade oči na 9. Bobrih

Tudi na 9. Bobrih se je skupina radovednih osnovnošolcev urila v pisanju kritik in reportaž ter pripravi novinarskih in radijskih prispevkov. Mladi so lahko pokukali v zaodrja gledališč in odkivali skrivnosti različnih zvrsti umetnosti.

Pisali smo kritike in recenzije

Učenci osnovne šole Valentina Vodnika so pod mentorstvom kritičarke, dramaturginje in novinarke Zale Dobovšek pripravili nekaj recenzij in prispevkov o predstavah, ki so si jih ogledali pred festivalom in med njim.Srečanja z mentorico Zalo Dobovšek so se pričela že v začetku decembra 2016.
Foto: Tadeja Pungerčar

Pripravili smo podcast

Pod mentorstvom ekipe podcasta FilmFlow (Bojane Bregar, Ane Šturm in Maje Zupanc) in Pie Nikolič z Radia Študent ter v sodelovanju s Centrom urbane kulture Kino Šiška smo pripravili in posneli tudi podcast oziroma spletno radijsko oddajo o dogodkih in vsebinah na 9. Bobrih.


Mentorice Ana Šturm, Maja Zupanc, Bojana Bregar in Maja Peharc. Foto: Varja Močnik.


Posneli pa smo tudi televizijski prispevek!


Učenci osnovne šole Prežihovega Voranca so se pod mentorstvom Tine Antončič preizkusili v pripravi televizijskega videoprispevka, ki so ga posneli na festivalu.

Vsi nastali prispevki so bili objavljeni na spletni in Facebookovi strani festivala Bobri, spletnih in Facebookovih straneh sodelujočih šol in organizacij ter na spletni strani Infodroma – Informativne oddaje za otroke v produkciji RTV Slovenija.