Bobrove mlade oči na 10. Bobrih

Pišemo kritike, reportaže, delamo intervjuje, raziskujemo zaodrja gledališč, spoznavamo gledališke poklice in novinarsko delo.


Na 10. festivalu Bobri bo že tretje leto potekal projekt Bobrove mlade oči, ki mladim odpira vrata v svet umetnosti, jim ponuja nove izkušnje, možnost za refleksijo, poglabljanje vsebin, srečanje z umetniki in še in še. Tako se bo več skupin mladih znova podalo na raziskovalno pot in pripravilo prispevke o dejavnostih na festivalu.

Učenci osnovne šole Majde Vrhovnik bodo pod mentorstvom kritičarke, dramaturginje in novinarke Zale Dobovšek ter sociologinje in programske vodje festivala Bobri Tadeje Pungerčar pripravili nekaj recenzij in prispevkov o predstavah, ki si jih bodo ogledali pred festivalom in med njim.

Učenci osnovne šole Riharda Jakopiča se bodo pod vodstvom fotografinj Urške Boljkovac in Kaje Brezočnik seznanili s teorijo in prakso priprave fotozgodbe in fotoreportaže. Pripravili bodo kratek prispevek o »zakulisnem« dogajanju na enem od festivalskih dogodkov: izvajalce bodo spremljali od njihovih priprav, pa vse do točke, ko bodo stopili na oder.

Učenci osnovne šole Prežihov Voranc se bodo pod mentorstvom Tine Antončič, Andreja Koritnika in Mateje Flajs preizkusili v pripravi intervjuja in televizijskega videoprispevka, ki ga bodo posneli med festivalom.

Za sodelovanje se zahvaljujemo učiteljem na vseh omenjenih osnovnih šolah, Lutkovnemu gledališču Ljubljana in Centru urbane kulture Kino Šiška.