Bobrove mlade oči na 10. Bobrih 

Pisali smo kritike, reportaže, delali intervjuje, raziskovali zaodrja gledališč, spoznavali gledališke poklice in novinarsko delo.


Pred ogledom predstave Tajno društvo PGC v Lutkovnem gledališču Ljubljana. Foto: Petra Podlesnik

Na 10. festivalu Bobri je že tretje leto potekal projekt Bobrove mlade oči, ki mladim odpira vrata v svet umetnosti, jim ponuja nove izkušnje, možnost za refleksijo, poglabljanje vsebin, srečanje z umetniki in še in še. Mladi so se znova podali na raziskovalno pot in pripravili prispevke o dejavnostih na festivalu.

Učenci osnovne šole Majde Vrhovnik so pod mentorstvom kritičarke, dramaturginje in novinarke Zale Dobovšek ter sociologinje in programske vodje festivala Bobri Tadeje Pungerčar pripravili nekaj recenzij in prispevkov o predstavah, ki so si jih bodo ogledali pred festivalom in med njim.

Učenci osnovne šole Riharda Jakopiča so se pod vodstvom fotografinje Urške Boljkovac seznanili s teorijo in prakso priprave fotozgodbe in fotoreportaže. 

Učenci osnovne šole Prežihov Voranc so se bodo pod mentorstvom Tine Antončič, Andreja Koritnika in Mateje Flajs preizkusili v pripravi intervjuja in televizijskega videoprispevka, ki so ga posneli med festivalom.

Za sodelovanje se zahvaljujemo učiteljem na vseh omenjenih osnovnih šolah, Lutkovnemu gledališču Ljubljana in Centru urbane kulture Kino Šiška.