Bobrove mlade oči na 11. Bobrih 


Na 11. Bobrih bo že četrto leto potekal projekt Bobrove mlade oči, ki mladim odpira vrata v svet umetnosti, jim ponuja nove izkušnje, možnosti za refleksijo, poglabljanje vsebin, srečanje z umetniki ...

V pisanju kritik in pripravi intervjujev z igralci ter odkrivanju skritih kotičkov in poklicev v gledališču se bodo pod mentorstvom kritičarke, dramaturginje in novinarke Zale Dobovšek ter sociologinje in programske vodje festivala Bobri Tadeje Pungerčar preizkusili učenci osnovne šole Ketteja in Murna.

Učenci osnovne šole Riharda Jakopiča bodo pod mentorstvom Urške Boljkovac, Barbare Lapuh in Tanje Skale poskusili ustvariti fotozgodbe o temi letošnjih Bobrov, to je ples-gib-telo. Nastala dela bodo predstavili na razstavi ob zaključku festivala v Kinu Šiška.

Učenci osnovne šole Prežihovega Voranca se bodo pod mentorstvom Tine Antončič, Andreja Koritnika in Mateje Flajs mojstrili v pripravi intervjuja in televizijskega prispevka, ki ju bodo posneli med festivalom. Osredotočili se bodo na temo letošnjega festivala, ki jo bodo predstavili vrstnikom. Njihov prispevek bo objavljen v TV oddaji in na spletni strani Infodroma – informativne oddaje za otroke v produkciji RTV Slovenija.

Del ekipe Bobrovih mladih oči bo sedeloval pri pripravi mednarodne okrogle mize, imenovane KITCHEN TABLE, na kateri se bo skupina najstnikov pogovarjala o predstavah, ki so si jih ogledali na festivalu in o sodobnih pristopih v gledališču za mlade. Okrogla miza bo odprta za javnost. Informacije o lokaciji in uri so dostopne na spletni strani festivala Bobri.

Okrogla miza je del mednarodnega projekta T.E.E.N (Theatre European Engagement Network), ki ga podpira program Ustvarjalna Evropa.