BOBROVE MLADE OČIProjekt Bobrove mlade oči mladim odpira vrata v svet umetnosti, jim ponuja nove izkušnje, možnosti za refleksijo, poglabljanje vsebin, srečanje z umetniki...

V pisanju kritik in pripravi intervjujev z igralci ter odkrivanju skritih kotičkov in poklicev v gledališču se bodo pod mentorstvom kritičarke, dramaturginje in novinarke Zale Dobovšek ter sociologinje in programske vodje festivala Bobri Tadeje Pungerčar preizkusili učenci osnovne šole Ketteja in Murna. Delavnice potekajo v sodelovanju s Centrom kulture Španski borci, in sicer v okviru njihovega projekta Skok v umetnost. Kratki zapisi o predstavah, ki si jih bodo udeleženci delavnice ogledali, in pogovori z umetniki bodo objavljeni na spletni strani festivala.

Učenci osnovne šole Riharda Jakopiča bodo pod mentorstvom fotografinje in grafične oblikovalke Kaje Brezočnik spoznali tehniki skenografije in cianotopije ter ustvarjali fotografije brez fotoaparata. Njihove izdelke bomo predstavili na razstavi ob zaključku festivala v Kinu Šiška.

Učenci osnovne šole Prežihovega Voranca in mladi iz Javnega zavoda Mladi zmaji se bodo pod mentorstvom Tine Antončič (Infodrom), Andreja Koritnika in Mateje Flajs (Osnovna šola Prežihovega Voranca) in Urške Arnšek (Javni zavod Mladi zmaji) mojstrili v pripravi intervjuja in televizijskega prispevka, ki ju bodo pripravili in posneli pred festivalom in med njim. Osredotočili se bodo na temo letošnjega festivala in jo v dveh prispevkih predstavili vrstnikom. Zaradi priprave prvega prispevka so se že srečali s slovenskimi umetnicami, ki delujejo na področju tehnologije in znanosti, in sicer intermedijskima umetnicama Robertino Šebjanič in Mašo Jazbec ter Stašo Guček, Nino Orlić in Barbaro Poček iz glasbene skupine Kikimore. Oba prispevka bosta objavljena v oddaji in na spletni strani Infodroma – informativne oddaje za otroke v produkciji RTV Slovenija.