BOBROVE MLADE OČIProjekt Bobrove mlade oči bo potekal tudi v sklopu 13. Bobrov. Z njim mladim prek prakse odpiramo vrata v svet umetnosti, jim ponujamo možnosti za srečanje z umetniki ter urjenje v novih veščinah in pridobivanje novih izkušenj. 

Učenci osnovne šole Riharda Jakopiča bodo pod mentorstvom feministične umetnice Lee Culetto spoznali sodobna kiparska načela. Na delavnici bodo iz vsakdanjih ali zavrženih predmetov in tekstila izdelali vsak svojo masko in z njo povedali lastno zgodbo. Tako bodo raziskovali, kdo so, kako se kažejo navzven in ali je ta podoba njihov »resnični jaz«. Njihove izdelke bomo predstavili na razstavi ob koncu festivala v Centru urbane kulture Kino Šiška. 

Učenci osnovne šole Prežihovega Voranca se bodo tudi tokrat pod mentorstvom Tine Antončič (Infodrom) in Andreja Koritnika (Osnovna šola Prežihovega Voranca) mojstrili v pripravi scenarija in televizijskega prispevka, ki ga bodo pripravili in posneli med festivalom. Ogledali si bodo nekaj festivalskih prireditev in se na njih preizkusili v vlogah snemalcev, fotoreporterjev in novinarjev. Imeli bodo tudi priložnost spoznati nekaj slovenskih in tujih umetnikov, s katerimi bodo pripravili intervjuje. Njihovi prispevki bodo objavljeni v informativni oddaji za otroke v produkciji RTV Slovenija Infodrom in na njeni spletni strani.