Bober Bor nagrajuje

Bober Bor si je za osrednjo temo 10. ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri izbral poezijo. Njegovi sodelavci so zopet pripravili Bobrov dnevnik v katerem so se so otroci lahko igrali s poezijo in beležili svoja festivalska doživetja. 

V okviru festivala je potekal tudi pesniški natečaj. Bober Bor je otroke in najstnike pozval, naj mu v Bobrov nabiralnik poleg likovnih izdelkov in vtisov pošljejo svoje pesmi ali opišejo oziroma narišejo pesmi, na katere so naleteli na prireditvah v sklopu festivala. Na natečaju so lahko sodelovali tudi z rapovskimi pesmimi.  

Vseh prispelih izdelkov je bilo zopet veliko, med njimi je bilo tudi veliko lepih pesmi, ki jih je bober Bor nagradil. Preberete jih lahko v knjižici spodaj- klik na ilustracijo. 

Za sodelovanje se zahvaljujemo vsem otrokom in njihovim staršem. 


Lara Kovačič,  Tom Krugman,  Janez Aleksander Vrhovec, Maksim Golob, David Velikonja, Jošt, Ažbe in Tevž Lunar bodo lahko igrali na bobrovo leseno piščal.

Dan Novak in Terra Ferro Seliškar si bosta lahko ogledala predstavo Naj gre vse v pi ali kako sem si zapomnil 3141 decimalk. Vstopnice jima podarja Zavod Margareta Schwarzwald

Jakob Lešnjak, Val Njegovan in Samuel Jonathan Box si bodo lahko v Mestnem muzeju ogledali razstavo Srednjeveška Ljubljana. Vstopnice jim podarja Muzej in galerije mesta Ljubljane (MGLM)

Loli Nabergoj Pavlović, Neži Terčič, Kaji Rudolf , Tjaši Trebše, Neli Zemljič, Jaku Bobiču in Eli Pestotnik je Smetumet- kulturno ekološko društvo podarilo izdelke nareje iz reciklažnega materijala.