NAMIG ZA GIB ZBIRKA PREDLOGOV ZA DELAVNICE USTVARJALNEGA GIBA-
PREDSTAVITEV PUBLIKACIJE IN PLESNI DELAVNICIV okviru 11. ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, katerega tema je bila ples-gib-telo, s poudarkom na sodobnih umetniških praksah, je v sodelovanju s slovenskimi plesalkami in koreografinjami in Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, nastal priročnik Namig za gib- zbirka predlogov delavnic ustvarjalnega giba, katerega namen je spodbuda za uvedbo novih, inovativnih, gibalnih načinov dela v vrtce in šole. Ti lahko nadomestijo ali popestrijo klasične učne procese, otroke spodbudijo h gibanju in izražanju na gibalni, neverbalni način. 

V petek, 5. 4. 2019, vas med 16. in 19. uro vabimo v prostore JSKD na Cankarjevo 5 na predstavitev projekta in publikacije Namig za gib- zbirke za predloge delavnic ustvarjalnega giba ter gibalni delavnici s plesalkama Barbaro Kanc in Špelo Medved

Več informacij o delavnicah in prijavni obrazec so dostopni na: Namig za gib-predstavitev projekta in delavnici. 


V knjižici Namig za gib – Zbirka predlogov za delavnice ustvarjalnega giba (2019, festival Bobri, pdf) priznane slovenske plesne pedagoginje predstavljajo predloge za plesne delavnice, ki jih lahko izvajamo doma oziroma v vrtcu ali šoli.

Zaplešite in se gibajte z nami! 


Povezava do e-knjižice: Namig za gib
S klikom na: Namig za gib-pdf, si knjižico lahko prenesete na svoj računalnik. Avtorice prispevkov so Barbara Kanc, Mojca Kasjak, Jana Kovač Valdés, Saša Lončar, Špela Medved, Sabina Schwenner, Ana Vovk Pezdir in Aja Zupanec. Če vam bo zmanjkalo idej za glasbo, je v njej tudi nekaj namigov zanjo. Plesati ob dobri glasbi je namreč še zabavneje.