Sklepna prireditev

Nebo nad menoj

lutkovno-igrana predstava

5+
40'
Kje: Lutkovno gledališče Ljubljana, Krekov trg 2 (Oder pod zvezdami) 
Kdaj: torek, 4. februarja ob 10.00 (za vrtce in šole)- PREDSTAVA JE ODPOVEDANA
Zvrst: gledališki dokumentarec
Starost: 5-10 
Število mest v dvorani: 100

Kje: Center urbane kulture Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3
Kdaj: sobota, 8. februar ob 16.00 (premiera, za vabljene in izven)
Zvrst: gledališki dokumenaterec
Starost: 5-10 
Število mest v dvorani: 800


 
 

 

Avtorji besedila: Tin Grabnar, Tjaša Bertoncelj, Tadeja Pungerčar / Režiser in avtor koncepta: Tin Grabnar / Dramaturginji: Tjaša Bertoncelj in Nina Šorak / Oblikovalec svetlobe: Kristjan Vidner / Avtor glasbe: Mitja Vrhovnik Smrekar / Oblikovalka zvočnih efektov: Mateja Starič / Avtorica likovne podobe lutk: Jasna Vastl / Asistentka likovne podobe lutk: Nastja Miheljak / Svetovalka za scenografijo: Sara Slivnik / Kemijsko snovanje: Žiga Ponikvar (Univerza v Ljubljani) / lektorica: Mateja Dermelj / Nastopajoča: Anita Gregorec, Lovro Finžgar / Koproducenti: Lutkovno gledališče Ljubljana, Slovensko mladinsko gledališče, Univerza v Ljubljani, Center urbane kulture Kino Šiška


Gledališki dokumentarec Nebo nad menoj nas popelje tja, kamor redko stopi človeška noga, kjer so pogoji bivanja drugačni kot pri nas, kjer gozdovi ne uspevajo več in kjer se je življenje prilagodilo enim izmed najbolj skrajnih razmer na svetu. To je Arktika, kraljestvo polarnega medveda, morska pokrajina, ki jo večino časa prekriva debela plast ledu in snega. To je tudi območje velike biotske raznovrstnosti, ki vsak dan razkriva nove zgodbe s področja ekologije.
 
Predstavo je v okviru praznovanja svoje 100. obletnice podprla Univerza v Ljubljani. Do sodelovanja je prišlo zaradi želje, da bi okrepili stik med znanostjo in umetnostjo ter promovirali znanost tudi zunaj akademskih krogov. Pri nastajanju predstave sta sodelovali Akademija za likovno umetnost in oblikovanje in Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo.  

Dodatna dejavnost: Predstavi bodo v dvorani Komuna sledile delavnice z mentoricami iz Združenja Sezam in Javnega zavoda Mala ulica.
 
Predstava je nastala v sodelovanju in podporo Univerze v Ljubljani.