Sklepna prireditev

Nebo nad menoj

lutkovno-igrana predstava

5+
40'
Kje: Lutkovno gledališče Ljubljana, Krekov trg 2 (Oder pod zvezdami) 
Kdaj: torek, 4. februarja ob 10.00 (za vrtce in šole)
Zvrst: lutkovno-igrana predstava
Starost: 5-10 
Število mest v dvorani: 100

Kje: Center urbane kulture Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3
Kdaj: sobota, 8. februar ob 16.00 (premiera, za vabljene in izven)
Zvrst: lutkovno-igrana predstava
Starost: 5-10 
Število mest v dvorani: 800


 
 

 

Avtorji besedila: Tin Grabnar, Tjaša Bertoncelj, Tadeja Pungerčar / Režiser: Tin Grabnar / Dramaturginji: Tjaša Bertoncelj in Nina Šorak / Oblikovalec luči: Kristjan Vidner / Avtor glasbe: Mitja Vrhovnik Smrekar / Oblikovalki scenografije in likovne podobe: Jasna Vastl, Nastja Miheljak / Svetovalka za scenografijo: Sara Slivnik / Kemijsko snovanje: Žiga Ponikvar (Univerza v Ljubljani) / Nastopajoča: Anita Gregorec, Lovro Finžgar / Koproducenti: Slovensko mladinsko gledališče, Lutkovno gledališče Ljubljana, Univerza v Ljubljani, Center urbane kulture Kino Šiška

V predstavi se bomo skupaj dvignili v nebo ter čez širna morja, gorske vrhove in prostrane gozdove poleteli proti severnemu tečaju. Tam se med sveže zapadlim snegom skriva majhen medved. Ravnokar je priplezal iz svojega zavetja in radovedno gleda okrog sebe. Naredil je prve korake po belih snežnih kristalčkih, ki se ugrezajo pod njegovimi šapicami. Pred njim je še dolga in težka pot. Pot, ki je odvisna tudi od nas.

Dodatna dejavnost: Predstavi bodo v dvorani Komuna sledile delavnice z mentoricami iz Združenja Sezam in Javnega zavoda Mala ulica.

Predstava je nastala v sodelovanju in podporo Univerze v Ljubljani.