Sinovi

Plesna predstava

10
50'
Kje: Stara mestna elektrarna − Elektro Ljubljana, Slomškova 18
Kdaj: nedelja, 19. januar ob 17:00 (za izven) in ponedeljek, 20. januarja ob 10:00 (za šole)
Zvrst: plesna predstava
Starost:10-14 
Število mest v dvorani: 150 


 
Sinovi / Söhne/ Režiserka in koreografka: Sanja Tropp Frühwald / Dramaturg: Cornelius Edlefsen / Soustvarjalca in izvajalca: Jaša Frühwald, Till Frühwald / Glasba: Georg »Guru« Hübner / Oblikovalka svetlobe: Dina Marijanović / Producent: Kolektiv uprizoritvenih umetnosti VRUM (Hrvaška) / Podpora: Dschungel Wien (Avstrija), festival Kliker (Hrvaška)

V predstavi Sinovi se Till in Jaša Frühwald, oče in sin tako na odru kakor v resničnem življenju, odpravita po sledeh tistega, kar predstavlja njun odnos. Sprašujeta se, kaj bi se sin lahko naučil in moral naučiti od svojega očeta in kakšen vzor kot odraščajoč fant potrebuje. Kako in kdaj deček postane moški ali moški oče?
Kaj sploh pomeni biti oče? Koliko svojega očeta lahko najdemo v sebi? Kaj naj bi sin sprejel kot resnico in kdaj se mora upreti in izoblikovati lastno prihodnost? Oče in sin ter glasbenik Georg na odru plešejo, pojejo in se pogovarjajo o svojem odnosu, o medsebojnih podobnostih, svojih strahovih in stvareh, za katere mami sploh ni treba vedeti. Presprašujejo in raziskujejo svoj svet. Sprašujejo se, kdo so, kaj bi radi bili, kaj so bili včasih, kaj bi lahko bili in kako smo vsi, vse različne generacije, med seboj povezani.

Dodatna dejavnost: Predstavi bo sledil petnajstminutni pogovor z ustvarjalci in izvajalci, ki bo prevajan v slovenščino.

Gostovanje je podprl Avstrijski kulturni forum Ljubljana. Nastalo je v sodelovanju s Plesnim Teatrom Ljubljana.