Super fuzbalistični

igrani film

7+

Kje: Kinodvor, Kolodvorska 13 
Kdaj: sobota, 18. januarja, ob 16.30 (za izven)
Zvrst: igrani film
Starost: 7+
Število mest: 188


Los futbolísimos/ Režiser: Miguel Ángel Lamata/ Španija, 2018/ V španščini s slovenskimi podnapisi/ Distributer: Demiurg

Šolski nogometni klub Soto Alto izgublja tekme in je zadnji v ligi. Na eni izmed zadnjih treh tekem mora zmagati, sicer bo ravnateljica nogometni klub ukinila in ga zamenjala s pevskim zborom. Med prvo tekmo nogometni sodnik sredi odločilnih potez naenkrat zaspi in Soto Alto izgubi. Sredi druge tekme se zgodi še en nenavaden zaplet. Je mogoče, da jih kdo namenoma sabotira? Je to naključje? Pakete, Helena, Anita in drugi člani ekipe odkrijejo nenavadno skrivnost... Super fuzbalistični morajo rešiti težavo, če hočejo ostati skupaj: na preizkušnji sta iznajdljivost in prijateljstvo. Jim bo uspelo premagati medsebojne razlike in odkriti moč sodelovanja?

Film je posnet po knjižni seriji, ki je v Španiji med otroki zelo priljubljena. Pod naslovom Nogometastični so knjige iz serije na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Dodatno gradivo: Knjigi Skrivnost sedmih avtogolov in Skrivnost spečih sodnikov iz zbirke Nogometastični ter spletna stran www.nogometasticni.si. Napovednik si lahko ogledate tu.