BOBRI, 14. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje

Od 26. marca do 9. aprila 2022   

 

Prirediteljica festivala: Mestna občina Ljubljana; izvršni producent: Slovensko mladinsko gledališče; koproducent: Javni zavod Kinodvor

 

Zaključil se 14. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri

 

Preteklo soboto, 9. aprila, se je v Centru urbane kulture Kino Šiška s filmsko-glasbeno predstavo Mišja glasbena hiša v produkciji Slovenskega mladinskega gledališča, Invide, d. o. o., Zavoda Dagiba in Zavoda Godibodi zaključil 14. festival Bobri. Glasbeniki (Klemen Bračko, David Novak, Petra Vidmar in Goran Krmac) so v živo spremljali animirana filma Timona Lederja Mišja hiša in Podlasica, avtor pa nam je med obema projekcijama povedal tudi nekaj o tem, kako animirani film in glasba zanj nastanejo. Uvodoma sta obiskovalce nagovorila župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in direktor Slovenskega mladinskega gledališča Tibor Mihelič Syed.

Že pred prireditvijo smo v preddverju dvorane Katedrala odprli razstavo, ki so jo pripravili učenci Osnove šole Trnovo pod mentorstvom umetnice Lene Lekše. Izhodišče zanjo je bil poskus pripovedovanja zgodb s pomočjo računalniškega programa in ob tem spoznavanje načel ustvarjanja sodobne umetnosti.

Prireditvi je sledila prava mišja pogostitev z barvitimi žemljicami iz Devete vasi in sirčki iz Ljubljanskih mlekarn, odžejali pa smo se z naravnim jabolčnim sokom s Kmetije Trstenjak.

Sledile so ustvarjalne delavnice z mentorji iz Javnega zavoda Mala ulica in Zavoda Dagiba, na katerih so se otroci zabavali in ustvarjali do poznih večernih ur. 

Organizatorji, ki nam je uspelo izpeljati skoraj vse dogodke, smo z obiskom letošnjega festivala na splošno zelo zadovoljni. Na nekaterih delavnicah je sicer ostalo nezasedenih po nekaj mest, večina prireditev pa je bila napolnjena do zadnjih kotičkovPo tem bi lahko sklepali, da smo tako odrasli kot otroci željni kulture in umetnosti, ustvarjanja in druženja ob kakovostnih dogodkih.

 

 Galerija fotografij zaključne prireditve je dostopna TUKAJ.

Medijska sporočila v pdf obliki, logotip, katalog in fotografije za medije so dostopni TUKAJ.

Celoten program festivala si lahko ogledate na spletni strani: www.bobri.si.

 

Dodatne informacije

Tadeja Pungerčar
vodja programa in koordinacija
Bobri
Ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje
Slovensko mladinsko gledališče
Vilharjeva 11, 1000 Ljubljana
bobri@mladinsko-gl.si
+ 386 (0)31 507 088