BOBRI, 14. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje

Od 26. marca do 9. aprila 2022    


Prirediteljica festivala: Mestna občina Ljubljana; izvršni producent: Slovensko mladinsko gledališče; koproducent: Javni zavod Kinodvor

 

Zaključuje se 14. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri

V soboto, 9. aprila, se bo s filmsko-glasbeno predstavo Mišja glasbena hiša v produkciji Slovenskega mladinskega gledališča, Invide, d. o. o., Zavoda Dagiba in Zavoda Godibodi v Centru urbane kulture Kino Šiška zaključil že 14. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri.  Na predstavi bomo izvedeli (in si tudi ogledali), kako nastaja animirani film, kdo vse ga ustvarja in tudi kako zanj nastaja glasba. Glasbeniki bodo animirana filma Timona Lederja (Mišja hiša in Podlasica) spremljali v živo. Zaključni prireditvi bodo sledile delavnice, ki jih bodo vodili mentorji iz Javnega zavoda Mala ulica in Zavoda Dagiba.

Pred prireditvijo bosta obiskovalce sklepne prireditve nagovorila tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in direktor Slovenskega mladinskega gledališča in finančni vodja projekta Tibor Mihelič Syed.

 

Odprtje festivala

Festival smo odprli 26. marca v Slovenskem mladinskem gledališču, in sicer s premierno izvedbo gledališko-pripovedovalske predstave Razcufane zgodbe po besedilu Petra Svetine v koprodukciji Slovenskega mladinskega gledališča in Zavoda Divja misel – Vodnikove domačije Šiška.

Zanimanje za prireditve na letošnjem festivalu je izjemno, saj so bile dvorane tako na dopoldanskih kot na popoldanskih prireditvah zapolnjene do zadnjega kotička.

Do konca Bobrov je še nekaj dni; organizatorji verjamemo, da bodo tudi preostale prireditve zelo dobro obiskane.

Seznam preostalih vstopnic in katalog z vsemi prireditvami je objavljen na spletni strani festivala: www.bobri.si.

 

Še po koncu festivala bo na vrtu Društva slovenskih pisateljev moč prisluhniti zvočni instalaciji Tukaj poslušamo literaturo. Instalacija je zaživela maja 2021 kot del programa festivala Fabula, v okviru Bobrov pa se posveča vsebinam za otroke.  Instalacija, ki jo pripravlja Ljubljana, Unescovo mesto literature v sodelovanju z RTV Slovenija.

 

Medijsko sporočilo v pdf obliki, logotip, katalog in fotografije za medije so dostopni TUKAJ.

Celoten program festivala si lahko ogledate na spletni strani: www.bobri.si.

 

Dodatne informacije

Tadeja Pungerčar
vodja programa in koordinacija
Bobri
Ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje
Slovensko mladinsko gledališče
Vilharjeva 11, 1000 Ljubljana
bobri@mladinsko-gl.si
+ 386 (0)31 507 088