sobota, 1. April 2023, ob 11.00, 120'

Ples v mestu 4+

Ples v mestu
© Foto: Anka Simončič

Pridružite se nam na plesni intervenciji v centru Ljubljane. Skupaj bomo gibalno oživili naše mesto. Med sprehodom po mestnem središču se bomo ustavili na štirih različnih lokacijah, kjer bomo zaplesali ali izvedli kakšno drugo nenavadno akcijo. Ulice in trgi bodo postali naš poligon za raziskovanje vseh čutov.

Plesna intervencija bo potekala na mestnih stičiščih, ki so imela ali še imajo pomembno vlogo v mestnem življenju. Na eni strani delujejo kot križišča, na drugi pa kot prehodi, vezi med zgodovino in sedanjostjo. Osrediščajo, povezujejo, ustvarjajo prostore sodelovanja in skupnosti. S telesom in gibanjem bomo vanje uvedli začasno, novo in/ali drugačno uporabo. Prešernov trg bo postal krožišče, Čevljarski most bomo prepredli s koraki, Novi trg se bo spremenil v muzej kipov na prostem, Kongresni trg pa bo gostil vseplesno srečanje ob glasbi skupine Pantaloons in bobrovo zabavo.

Postaje plesnega potovanja

Prešernov trg (11.00–11.15) – krožišče, premik po Hribarjevem nabrežju, Čevljarski most (11.25–11.40) – prehodi, korakanje, Novi trg (11.40–11.50) – muzej kipov, premik po Gosposki ulici, Kongresni trg (12.00–13.00) – koreografija in koncert

Pridružite se nam lahko na različnih delih poti, lahko tudi samo na zaključnem delu, pri končni koreografiji in/ali na koncertu. Oblecite nekaj rumenega!

Korake za končno koreografijo in navodila za gibalne intervencije si lahko ogledate in se jih naučite tule.

Na dogodek (ne glede na to, ali se boste udeležili celote ali samo določenega dela) se je treba vnaprej prijaviti, in sicer na e-naslov info.bobri@mladinsko-gl.si.

V primeru slabega vremena, bo dogodek v soboto, 6. maja, ob 11.00.

O dogodku

Avtorska zasnova in končna koreografija: Plesni studio Intakt (Urša Kajtna, Barbara Kanc, Sabina Schwenner, Veronika Valdés)

Ideja: Tadeja Pungerčar

Glasba za končno koreografijo: Pantaloons (Luka Belič, Aljaž Markežič, David Nik Lipovac) Produkcija videa za končno koreografijo: Anka Simončič

Koncert: Pantaloons

Produkcija: Bobri in Plesni Studio Intakt (zanj Nataša Tovirac)

Ples
Plesni dogodek
Za izven

Sorodni dogodki

Kako vam je všeč
naša nova spletna stran?

S klikom na gumb nam lahko po spletni pošti sporočite, kakšna se vam zdi naša nova spletna stran. Kaj na njej bi spremenili ali dodali, da bo bolj uporabna, lepša in prijaznejša?
Sporočite nam
Mol Zelena prestolnica Unesco Mladinsko gledališče Kinodvor
Sponzorji festivala
Špar Špar Špar Špar Vzajemna Avstrijski kulturni forum Francoski institut Domača peka