sobota, 15. April 2023, ob 15.00, 90'

Fotosafari po mestnem središču 7+

Fotosafari po mestnem središču
© Foto: Urša Peršič

Stara mogočna drevesa v mestih so izredno dragocena. Že samo njihova velikost, starost in oblika so občudovanja vredne, zato jih je človek v svoji želji po ohranjanju zavaroval. Na območju Mestne občine Ljubljana raste več kot 220 takšnih zavarovanih dreves, 20 od tega v samem mestnem središču. Bi se radi pobliže seznanili s temi izjemnimi in mogočnimi bitji, prepoznali njihove drevesne vrste, izvedeli za njihove značilnosti in slišali resnične zgodbe, ki se skrivajo za vsakim od njih?

Pot, ki jo bomo začeli v Argentinskem parku, nas bo vodila preko mestnih parkov, skozi drevorede in mimo posameznih dreves, vaša naloga pa bo, da najdete, prepoznate in fotografirate različne zelene drevesne motive. Ob tem boste spoznali nekaj res mogočnih predstavnikov ljubljanskih dreves in izvedeli, zakaj so drevesa v mestih tako pomembna. Zaželen je fotoaparat ali pametni telefon. Za ostale potrebščine bo poskrbljeno.

Prijave in informacije preko spletnega obrazca.

Zbirno mesto: otroško igrišče v Argentinskem parku

Zaželen je fotoaparat ali pametni telefon. Za vse ostale potrebščine bo poskrbljeno.

O dogodku

Izvedba: Pazi!park

Delavnice, vodstva, dejavnosti
Izkustvena delavnica
Za izven

Sorodni dogodki

Kako vam je všeč
naša nova spletna stran?

S klikom na gumb nam lahko po spletni pošti sporočite, kakšna se vam zdi naša nova spletna stran. Kaj na njej bi spremenili ali dodali, da bo bolj uporabna, lepša in prijaznejša?
Sporočite nam
Mol Zelena prestolnica Unesco Mladinsko gledališče Kinodvor
Sponzorji festivala
Špar Špar Špar Špar Vzajemna Avstrijski kulturni forum Francoski institut Domača peka