torek, 28. Marec 2023, ob 14.00, 55'

Razmislek o ustvarjanju za otroke 15+

Strokovni program
Razmislek o ustvarjanju za otroke
© Foto: Adrijan Pregelj

Čudovito je razmišljati o možnostih, ki jih ustvarjanje za najmlajše razpira umetnikom. Gre za zelo odgovorno, zahtevno in kompleksno delo. Hkrati pa tudi za izjemen prostor ustvarjalne svobode. Medtem ko pri odraslih na dojemanje umetnosti vpliva, denimo, kultura, so malčki pri tem veliko bolj svobodni, neobremenjeni. Nimajo pričakovanj. Majhni otroci so izjemno občutljivo občinstvo, natančno prepoznajo vsebino in se odzovejo nanjo. Ustvarjati zanje je filigransko tkanje, priložnost za urjenje naše občutljivosti in radovednosti, mojstrenje. Na okrogli mizi bomo z ustvarjalci in strokovnjaki razmišljali o izzivih ustvarjanja za najmlajše in se dotaknili tudi vprašanja, kako misliti prostore in dramaturgije umetniških dogodkov, da bi najmlajšim in njihovim staršem omogočili sproščeno in varno udejstvovanje. Kako najmlajše povabiti v umetnost. 

Vstop prost.

Dogodek organizira Radio Slovenija v okviru projekta B-Air, ki ga finančno podpira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in je del Festivala radijske igre za otroke in malčke. Več informacij na povezavi.

Radijska igra
Okrogla miza
Za izven

Sorodni dogodki

Kako vam je všeč
naša nova spletna stran?

S klikom na gumb nam lahko po spletni pošti sporočite, kakšna se vam zdi naša nova spletna stran. Kaj na njej bi spremenili ali dodali, da bo bolj uporabna, lepša in prijaznejša?
Sporočite nam
Mol Zelena prestolnica Unesco Mladinsko gledališče Kinodvor
Sponzorji festivala
Špar Špar Špar Špar Vzajemna Avstrijski kulturni forum Francoski institut Domača peka