sobota, 1. April 2023, ob 16.00, 94'

Kraljica smeha 12+

Comedy Queen
Kraljica smeha

Trinajstletna Sasha si želi postati stand-up komedijantka. Rada bi nasmejala vse, zlasti očeta, ki pod tušem joka, ker misli, da ga nihče ne posluša. Sasha noče jokati za nedavno preminulo mamo, temveč si raje naredi seznam za preživetje: obriti si mora lase, nehati mora brati knjige (in učbenike!), nikoli ne sme skrbeti za nobeno živo bitje, kar pomeni, da se hoče odreči najprikupnejšemu pasjemu mladičku na svetu. Na seznamu pa je še nekaj: postati mora kraljica smeha! Pri tem jo močno podpira stric, ki vodi stand-up klub, spodbujata pa jo tudi dolgoletna prijateljica Marta in novi prijatelj John.

Film o izražanju mladostniških čustev in upanju, posnet po uspešnem istoimenskem romanu Jenny Jägerfeld, izšel je pri založbi Zala, je hkrati komedija in drama, ki optimistično portretira najtežje trenutke odraščanja.

O dogodku

Režija: Sanna Lenken

Švedska; 2021, švedščina, podnapisi, distribucija FIVIA – Vojnik

Dodatno gradivo
chevron_right
Film
Igrani film
Za izven

Sorodni dogodki

Kako vam je všeč
naša nova spletna stran?

S klikom na gumb nam lahko po spletni pošti sporočite, kakšna se vam zdi naša nova spletna stran. Kaj na njej bi spremenili ali dodali, da bo bolj uporabna, lepša in prijaznejša?
Sporočite nam
Mol Zelena prestolnica Unesco Mladinsko gledališče Kinodvor
Sponzorji festivala
Špar Špar Špar Špar Vzajemna Avstrijski kulturni forum Francoski institut Domača peka