Razprodano
četrtek, 6. April 2023, ob 11.15, 109'

Milosti polni 9+

Llenos de gracia
Milosti polni
© Foto: Distribucija Demiurg

Čas počitnic je, toda skupina dečkov iz internata El Parral mora vse dolgo poletje ostati med samostanskimi zidovi, saj nimajo družin in domov, kamor bi se lahko vrnili. Da jim ni dolgčas, si izmišljajo kup predrznih potegavščin, s katerimi jezijo okoliške krajane. Mati prednica jih ima vrh glave, zato skrb zanje naloži novi sestri Marini. Toda Marina ni čisto običajna nuna. Da bi ukrotila fante, ustanovi nogometno ekipo in postane njihova trenerka, varuhinja in voznica. Skupaj uredijo igrišče, polno lukenj, in vegast gol. Povežejo se v družino, ki je nikdar niso imeli. A pred njimi je nova nevarnost: deški internat El Parral naj bi kmalu zaprli. Lahko moštveni duh srčne ekipe premaga vse?

Režiser je navdih za zgodbo, polno humorja, topline in predanosti, dobil v resničnem življenju nogometaša Valda, ki je treniral v znameniti nogometni šoli Reala Madrid in igral za več španskih prvoligaških klubov, odraščal pa je v sirotišnici El Parral. Njegova zgodba je prišla v javnost, ko je na eni od tekem po golu dvignil športno majico in pod njo razkril napis: »Hvala, sestra Marina!«

O dogodku

Režija: Roberto Bueso

Španija; 2022, španščina, podnapisi, distribucija Demiurg

Film
Igrani film
Za vrtce in šole

Sorodni dogodki

Kako vam je všeč
naša nova spletna stran?

S klikom na gumb nam lahko po spletni pošti sporočite, kakšna se vam zdi naša nova spletna stran. Kaj na njej bi spremenili ali dodali, da bo bolj uporabna, lepša in prijaznejša?
Sporočite nam
Mol Zelena prestolnica Unesco Mladinsko gledališče Kinodvor
Sponzorji festivala
Špar Špar Špar Špar Vzajemna Avstrijski kulturni forum Francoski institut Domača peka