sreda, 29. Marec 2023, ob 10.30, 60'

Samooskrba graščakov 12+

Samooskrba graščakov
© Foto: Miha Mally

V zadnjem času je vedno več govora o samooskrbi, o njenem pomenu in koristi tako za posameznika kot za širšo skupnost, saj je vedno več znakov, da bo spet postala pomemben del našega vsakdana. Znova smo se začeli spominjati modrosti naših dedkov in babic, da je lokalno pridelana hrana neprecenljiva, pa tudi najboljša. Za naše prednike je samooskrba predstavljala edino mogočo obliko preživetja; zagotoviti so si morali dovolj vode, hrane in energije, hkrati pa so si prizadevali, da je bila pot od njive do mize čim krajša.

Na tokratnem popotovanju v preteklost bomo skupaj odkrivali, kakšen je bil grajski vsakdan v času, ko je prevladoval drugačen način življenja in ko so se nazori graščakov precej razlikovali od današnjih. Na vodenem ogledu Samooskrba graščakov bomo skupaj odkrivali številne modrosti in zanimivosti iz življenja naših prednikov.

Prijave in informacije: Petra Kučič, petra.kucic@ljubljanskigrad.si

Zbirno mesto: most pri glavnem vhodu

Delavnice, vodstva, dejavnosti
Voden ogled
Za vrtce in šole

Sorodni dogodki

Kako vam je všeč
naša nova spletna stran?

S klikom na gumb nam lahko po spletni pošti sporočite, kakšna se vam zdi naša nova spletna stran. Kaj na njej bi spremenili ali dodali, da bo bolj uporabna, lepša in prijaznejša?
Sporočite nam
Mol Zelena prestolnica Unesco Mladinsko gledališče Kinodvor
Sponzorji festivala
Špar Špar Špar Špar Vzajemna Avstrijski kulturni forum Francoski institut Domača peka