torek, 4. April 2023, ob 11.00, 60'

Umetniška svoboda 12+

Umetniška svoboda
© Foto: Miha Mally

Avtonomni kulturni center Metelkova mesto velja za enega najbolj barvitih kotičkov Ljubljane. Nekdanja vojašnica ima danes popolnoma drugačno vlogo in podobo, zasluga za to pa gre vsem umetnikom in aktivistom, ki so z vztrajnostjo, ustvarjalnostjo ter medsebojnim sodelovanjem spremenili vojaške prostore v avtonomno kulturno cono sredi Ljubljane – cono, namenjeno vsem. 

V nekdanjih zaporniških prostorih danes domuje Hostel Celica, ki je s svojo izvirno umetniško prenovo in trajnostno usmerjenostjo pridobil naziv enega izmed najboljših hostlov na svetu, s številnimi kulturnimi dogodki, ki nagovarjajo tako tuje kot domače občinstvo pa ima pomembno vlogo pri izmenjavi mnenj ter širjenju naših obzorij. Na vodenem ogledu bomo pobliže spoznali zgodovino ter pomen AKC Metelkova mesto, nato pa se bomo odpravili v Hostel Celica, kjer bomo videli, kako je umetnost »osvobodila« nekdanji zapor.

Prijave in informacije: Petra Kučič, petra.kucic@ljubljanskigrad.si, 01 306 42 04, vsak delavnik med 9.00 in 15.00

Zbirno mesto: recepcija Hostla Celica (Metelkova 8, 1000 Ljubljana)

Delavnice, vodstva, dejavnosti
Voden ogled
Za vrtce in šole

Sorodni dogodki

Kako vam je všeč
naša nova spletna stran?

S klikom na gumb nam lahko po spletni pošti sporočite, kakšna se vam zdi naša nova spletna stran. Kaj na njej bi spremenili ali dodali, da bo bolj uporabna, lepša in prijaznejša?
Sporočite nam
Mol Zelena prestolnica Unesco Mladinsko gledališče Kinodvor
Sponzorji festivala
Špar Špar Špar Špar Vzajemna Avstrijski kulturni forum Francoski institut Domača peka