Razprodano
ponedeljek, 27. Marec 2023, ob 9.00, 74'

Najboljši rojstni dan 4+

Best Birthday Ever
Najboljši rojstni dan

Zajček Karelček z ljubečo družino in hišnimi ljubljenčki živi v hiši na robu mesta. Kot številni petletniki tudi on hodi v vrtec in se igra s prijatelji v soseščini. Navajen je, da je vsa pozornost staršev namenjena njemu – a vse se spremeni, ko se rodi njegova sestrica Klara. Za Karelčkov rojstni dan bi morali z družino k jezeru na piknik, a kaj ko Klara ne neha jokati in potem dobi še vročino! Ali je res ni mogoče zamenjati za starejšega brata? Karelček je jezen, ker je sestrica pokvarila njegov najpomembnejši dan, toda razočaranje ga popelje v nepričakovano pustolovščino z najboljšo prijateljico Moniko.

Družinski animirani film je primeren tudi za mlajše otroke in za prvo izkušnjo celovečernega filma. Posnet je po kratkih zgodbah Rotraut Susanne Berner, ki so v slovenščini izšle pri Mladinski knjigi – Karelčkove zgodbice in Nove Karelčkove zgodbice.

O dogodku

Režija: Michael Ekbladh

Švedska, Nizozemska, Nemčija; 2021, sinhronizirano, distribucija FIVIA – Vojnik

Film
Animirani film
Za vrtce in šole

Sorodni dogodki

Kako vam je všeč
naša nova spletna stran?

S klikom na gumb nam lahko po spletni pošti sporočite, kakšna se vam zdi naša nova spletna stran. Kaj na njej bi spremenili ali dodali, da bo bolj uporabna, lepša in prijaznejša?
Sporočite nam
Mol Zelena prestolnica Unesco Mladinsko gledališče Kinodvor
Sponzorji festivala
Špar Špar Špar Špar Vzajemna Avstrijski kulturni forum Francoski institut Domača peka