sobota, 15. April 2023, ob 17.00, 45'

Godalkanje 4+

Zaključna prireditev
Godalkanje

Godalkanje je nastalo leta 2010. Glasbeniki, ki se igrajo z družino glasbil mame violine, se na Godalkanju učijo različnih glasbenih slogov. Glasbo iz učilnic radi popeljejo na sprehod med ljudi, zato nastopajo tudi na ulicah. Skupina Fiddle Gang je že prerasla v koncertno zasedbo, ki se uči in izvaja glasbo v toliko jezikih, da jo je v enem samem nemogoče opisati. Navihani otroci, Hobi Godalkarji in FBI, pa se ne bodo pustili pregnati iz odra in bodo dokazovali, da lahko enakovredno koncertirajo ob boku starejših članov. DJ bo ponudil glasbeno pokovko in ritme, ob katerih ne bodo mogli ostati pri miru ne nastopajoči ne občinstvo. Na Bobrih 2023 bomo poleg poskočnic z glasbenih potovanj Godalkarjev slišali tudi nekaj skladb iz predstave String Islands (Godalni otoki), ki temelji na disko glasbi sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Plesanje je dovoljeno.

O dogodku

Idejna zasnova: Bojan Cvetrežnik

Izvedba: Bojan Cvetrežnik (MC, violina, mandolina), DJ JAMirko (DJ), Godalkanje Fiddle Gang (Ajda Cvek, Clarisse Petrovič Duret, Eva Rojko, Anja Šoštarič, Nika Škodič – violine; Nejc Škofic – klaviature; Barja Drnovšek – violina, kontrabas), Hobi Godalkarji (ritem sekcija FBI; Andi Fatur - Franc – baritonska ukulela; Val Cvetrežnik - Boltežar – kontrabas; Juš Jaklič - Ignac – kitalela; Madeleine Petrovič Duret, Lucija Santiuste Flerin, Hana Repac, Pia Stegu, Anika Strmčnik, Katarina Čepin, Hana Nimani, Daša Marion Roženbergar – violine)

Produkcija: Društvo za eno glasbo

Dodatna dejavnost
chevron_right
Glasba
Koncertna predstava
Za izven

Sorodni dogodki

Kako vam je všeč
naša nova spletna stran?

S klikom na gumb nam lahko po spletni pošti sporočite, kakšna se vam zdi naša nova spletna stran. Kaj na njej bi spremenili ali dodali, da bo bolj uporabna, lepša in prijaznejša?
Sporočite nam
Mol Zelena prestolnica Unesco Mladinsko gledališče Kinodvor
Sponzorji festivala
Špar Špar Špar Špar Vzajemna Avstrijski kulturni forum Francoski institut Domača peka