Napoved

Bobrova izmenjevalnica misli

13. februar 2024
Bobrova izmenjevalnica misli

Bobrova izmenjevalnica misli

Novost festivala 2024 je bil medgeneracijski projekt Bobrova izmenjevalnica misli, ki je obiskovalce festivala vabila, naj s svojimi lepimi željami, mislimi, spodbudnimi besedami in modrostmi nekomu polepšajo dan.

Medgeneracijski projekt je bil namenjen prepletanju idej, domišljije in stikov ter odpiranju novih obzorij, hkrati pa je ponujal varen prostor za izražanje, spodbujal dialog med posamezniki in oživljal pisano besedo.

V projektu smo sodelovali z osnovnimi šolami, domovi za starejše in z Univerzo za tretje življenjske obdobje. Na petnajstih prizoriščih festivala so bili postavljeni nabiralniki s praznimi karticami, na katere so lahko obiskovalci zapisali poljubno misel in jo poslali neznanemu naslovniku.

Prejeli smo več kot tisoč izpolnjenih kartic, vseh po vrsti izredno ustvarjalnih, med katerimi so bile lepe misli, želje, recepti, šale in risbe. 

Ustvarjalci festivala smo veseli tako lepega odziva na pobudo, posvečeno solidarnosti in misli na sočloveka, saj danes, ko smo tako osredotočeni zgolj sami nase, nanju vse prehitro pozabimo. Verjamemo, da pisana beseda širi domišljijo in ustvarjalnost.

Poskrbeli smo za izmenjavo in prejete kartice dostavilli drugi generaciji, ali v osnovne šole ali pa v domove za starejše.

Svojo misel lahko še vedno oddate tudi preko spletnega obrazca.


Mol Zelena prestolnica Unesco Mladinsko gledališče Kinodvor
Sponzorji festivala
Domača peka DPG