Razprodano
sreda, 20. Marec 2024, ob 10.00, 41'
Slovenski animirani filmi I

Program sodobnih kratkih animiranih filmov za najmlajše. Izbor filmov je pripravilo Društvo slovenskega animiranega filma (DSAF).

Tako zraste … Kozorog

Miha Kalan, Jernej Žmitek, Slovenija, 2023, v slovenščini

V visokih gorah se kobaca in igra mali kozorog. Skače in teče po strminah; tako je hiter, da z lahkoto uide lačnemu volku. Spomladi, ko je že velik in ima roge, zmaga v boju za naklonjenost samičke.

Bimberli

Rok Predin, Slovenija, Italija, 2022, v slovenščini

Deklica si deli sobo z magičnim prijateljem bunkom Bimberlijem. Prikupni kosmatinec je prišel k njej, ko je bila še dojenček, in od takrat sta nerazdružljiva. Z leti je bunko pošteno zrasel, vrh vsega pa je še neroden. Bo lahko ostal z deklico v stanovanju, ki postaja zanj preveliko?

Koyaa – Spolzko milo

Kolja Saksida, Slovenija, 2019, brez dialogov

Koyaa bi si rad umil blatne roke, a s spolzkim milom se umivanje sprevrže v vse kaj drugega. Da bi zadržal milo v rokah, se Koyaa pomeri v žongliranju, umetnostnem drsanju in hokeju. Mu bo uspelo

Podlasica

Timon Leder, Slovenija, 2016, brez dialogov

Lačna Podlasica tava po pusti deželi. Zanese jo do poslednjega živega drevesa, ki ga pri življenju ohranja jata posmehljivih ptičev. Drevo je nestabilno in ptiči ga neprestano ohranjajo v ravnotežju. Podlasica se trudi splezati na zibajoče se drevo in na srečo jate to terja veliko trme in neuspelih poskusov.

Egon Klobuk

Igor Šinkovec, Slovenija, 2011, brez dialogov

Egon čustva in razpoloženjska stanja izraža s svojim klobukom, ki ob tem ustrezno spreminja barvo in obliko. Pri njegovih dogodivščinah ga spremlja prijatelj, modri kuža, ki mu pomaga in ga ob tem uči o pomembnosti sodelovanja in medsebojne pomoči.

Princ Ki-Ki-Do: Balon

Grega Mastnak, Slovenija, 2015, brez dialogov 

Jutro nad gozdom. Princ Ki-Ki-Do spokojno pije svoj jutranji čaj. V gozd prileti balon in iz njega izstopi lovec, ki na obronek jase postavi pasti za divje živali. Ko princ Ki-Ki-Do sliši klice na pomoč, nemudoma odloži časopis in začne se prava zračna bitka.

Dodatno gradivo
chevron_right
Film
Animirani film
Za vrtce in šole
Premiera

Sorodni dogodki

Oddajte svojo misel na spletu

Podarite svojo misel, spodbudno besedo, modrost tudi na spletu ... in s tem nekomu polepšajte dan.
Pošljite misel
Mol Zelena prestolnica Unesco Mladinsko gledališče Kinodvor
Sponzorji festivala
Domača peka DPG