Razprodano
torek, 19. Marec 2024, ob 10.00, 53'
Koyaa in animirane živalice

Program sodobnih kratkih animiranih filmov s Koyoo in živalicami. Izbor filmov je pripravilo Društvo slovenskega animiranega filma (DSAF).

Koyaa – Zmrzljivi šal

Kolja Saksida, Slovenija, 2017, brez dialogov

Koyaa bi se rad naužil svežega zraka. Zunaj je zima, zato si namerava nadeti šal. Ko ga Koyaa želi prijeti, šal oživi. Kot kača se plazi po dnevni sobi in se mu spretno izmika. Mu bo uspelo ukrotiti šal?

Pikapolonica hoče odrasti

Miha Knific, Slovenija, 2012, v slovenščini

Mala pikapolonica se odloči, da hoče odrasti,. A kako naj to stori? V želji po odgovorih zapusti varno zavetje domačega travnika in se odpravi v neznano. Srečuje se z množico žuželk, ki ji vsaka po svoje razlagajo svet.

Mišja hiša

Timon Leder, Slovenija, 2022, brez dialogov

Mišek se ujame v star kolut sira. Požrešno gloda mehko sredico. Kakšno veselje! V vsem tem obilju se počuti kot kralj. Njegov koščeni prijatelj pa ostaja zunaj in strada. Toda sredina sira ni neskončna, mišek je z vsakim grizom bliže skorji. In mački, ki čaka zunaj …

Spacapufi

Jaka Ivanc, Slovenija, 2021, brez dialogov

V čarobno pisani goščavi se spacapufi nažirajo s slastnimi žižami. Nekega dne z grozo ugotovijo, da so vsa drevesa do konca obrali. Skozi temačni gozd se odpravijo do starega Pufa iskat nove sadeže. Na poti se spoprijateljijo s Pajkom, ta pa jih odpelje do bujnega žižjega vrta.

Princ Ki-Ki-Do: Begunec

Grega Mastnak, Slovenija, 2018, brez dialogov

V Ki-Ki-Dojevem gozdu se na begu pred brezobzirnim lovcem skriva čudno bitje – prestrašeni dolgovrati Noj. Ker pujsa Rozi ne uspe ubraniti Noja pred lovcem, je nujno posredovanje Princa Ki-Ki-Doja. 

Maček Muri – Ples

Jernej Žmitek, Slovenija, 2023, v slovenščini

Mačje mesto prekipeva od navdušenja zaradi bližajočega se plesa, a Muri in druščina se bojijo, da jim bo župan s svojimi nerodnostmi spet pokvaril prelep večer. Skupaj skujejo načrt, kako bi mu to preprečili. Vrsta nerodnih in smešnih zapletov poskrbi, da naloga za mucke ni preprosta

Dodatno gradivo
chevron_right
Film
Kratki animirani filmi
Za vrtce in šole

Sorodni dogodki

Oddajte svojo misel na spletu

Podarite svojo misel, spodbudno besedo, modrost tudi na spletu ... in s tem nekomu polepšajte dan.
Pošljite misel
Mol Zelena prestolnica Unesco Mladinsko gledališče Kinodvor
Sponzorji festivala
Domača peka DPG