Razprodano
četrtek, 4. April 2024, ob 10.00, 90'

Pravljično druženje z Alenko Spacal 4+

Plastelinčica in časopis
Pravljično druženje z Alenko Spacal
© Foto: Gregor Salobir

Pravljičarka Alenka Spacal bo otrokom pripovedovala iz avtorske slikanice Plastelinčica in časopis (Bajalka, 2022). Slikanica je posvečena časopisni kulturi, saj postaja časopis kot tiskani medij v digitalni dobi vse bolj ogrožen. Plastelinčica ob časopisu najprej spoznava, kaj vse pomeni kultura, nato pa s prijateljico Plastelinkico časopis uporabita za oblikovanje svojih umetnin in igrač. Otroci, ki časopisa sami še ne berejo, tako odkrivajo, na kako raznolike načine je star časopisni papir mogoče uporabiti kot material za lastno ustvarjalnost.

Slikanica najmlajšim razkriva različna umetniška področja. Seznanja jih z bralno kulturo ter z likovno, gledališko, glasbeno in plesno umetnostjo. Avtorica je vse naslikane figurice predhodno oblikovala iz plastelina.

V likovni ustvarjalnici bodo otroci ustvarjali iz starega časopisnega papirja, ki ponuja nešteto možnosti za kreativno igro. Poleg izdelanih ladjic, letal, žog in kap so lahko še posebej humorne maske iz zmečkanega časopisa, ki burijo domišljijo v nizu neskončnih asociacij. 

Prijava in informacije
chevron_right
Delavnice, vodstva, dejavnosti
Pripovedovanje pravljice in ustvarjalnica
Za vrtce in šole

Sorodni dogodki

Oddajte svojo misel na spletu

Podarite svojo misel, spodbudno besedo, modrost tudi na spletu ... in s tem nekomu polepšajte dan.
Pošljite misel
Mol Zelena prestolnica Unesco Mladinsko gledališče Kinodvor
Sponzorji festivala
Domača peka DPG