Razprodano
sobota, 16. Marec 2024, ob 10.00, 240'

Šiškarski pomladni stencil sešn 10+

Šiškarski pomladni stencil sešn

Na delavnicah se bodo obiskovalci preizkusili v uporabi sprejev in izvedeli veliko zanimivega o ulični umetnosti, tako v Šiški kot drugod po Sloveniji in svetu. V prvem delu delavnice bo potekala predstavitev in diskusija o ulični umetnosti, njeni družbeni vlogi in doprinosu. V primeru lepega vremena se bomo sprehodili po Šiški in skozi grafite in ulično umetnost dobili drugačen pogled na ulice, po katerih se sprehajamo vsak dan, pa umetnosti ali ne opazimo ali ne razumemo sporočila, ki za njo stoji.V drugem delu delavnice bo pozornost usmerjena v uporabo sprejev in usvajanje grafitarskih veščin. Udeleženci bodo lahko izdelali svojo šablono na platnu oz. papirju. Spoznali bodo tehniko šabloniranja, in če ga prinesejo s seboj, z lastno umetnino polepšali tudi kakšen kos svojega oblačila.

Z delavnico želimo mlade navdušiti nad uporabnostjo znanj in veščin, s katerimi lahko sami izdelajo, popravijo ali polepšajo kakšen kos svojih vsakdanjih predmetov, kamor nedvomno spadajo tudi oblačila.

V sklopu delavnic se bodo spoznali z zgodovino grafitov in ulične umetnosti, pogovorili o mejah med umetnostjo in vandalizmom in se preizkusili v likovni tehniki šabloniranja. Dan bomo zaključili s prijetnim druženjem in domov odnesli modne kreacije, polepšane s street art motivi.

O dogodku

Mentor: Fedja Šičarov

Prijava in informacije
chevron_right
Delavnice, vodstva, dejavnosti
Grafitarska delavnica
Za izven

Sorodni dogodki

Oddajte svojo misel na spletu

Podarite svojo misel, spodbudno besedo, modrost tudi na spletu ... in s tem nekomu polepšajte dan.
Pošljite misel
Mol Zelena prestolnica Unesco Mladinsko gledališče Kinodvor
Sponzorji festivala
Domača peka DPG