Razprodano
četrtek, 28. Marec 2024, ob 17.00, 62'
Slovenski animirani filmi II

Program sodobnih kratkih animiranih filmov za otroke in mlade, ki v ospredje postavljajo različne izzive odraščanja. Izbor filmov je pripravilo Društvo slovenskega animiranega filma (DSAF).

Dvorišče

Nejc Saje, Slovenija, 2006

Majhen blok na robu mesta in igrišče zraven njega. Otroci igrajo košarko, kar strašno moti soseda Lazarja. Krade jim žogo in je skrajno neprijazen. Vendar ni vse tako, kot se zdi, poglejte na življenje z druge strani.

Kurent

Miha Reja, Slovenija, 2021

Fant, ki vstopa v najstniška leta, pobegne od doma v iskanju pustnega karnevala.

Hobotnica banana mišmaš

Milanka Fabjančič, Slovenija, 2023

Iskrivo in živahno popotovanje skozi življenji najboljših prijateljic, duš dvojčic Mile in Mare, je pisana pustolovščina dveh različnih življenjskih poti, ki ju skozi desetletja bogati in napaja prijateljska ljubezen. 

Slovo

Leon Vidmar, Slovenija, 2016

Lovro si kopalno kad napolni z vodo. Žalosten strmi v kapljice, ki polzijo iz pipe. Nenadoma v njem oživi spomin na dan, ko je z dedkom prvič lovil ribe … 

Celica

Dušan Kastelic, Slovenija, 2017

V majhni celici so natlačena čudna bitja s plosko glavo, ki dneve preživljajo v zdolgočasenem dremežu. Nekega dne med njimi iz drobne sadike vzklije bitje, ki je zelo drugačno od njih; polno življenja in energije je! Medtem ko odrašča, gre s svojimi vragolijami sosedom čedalje bolj na živce. Dokler jim nekega dne dobesedno ne zraste prek glave ... 

Bizgeci – Čas ljubezni

Grega Mastnak, Slovenija, 2006

Bizgeci so pernato ljudstvo, ki živi na področju suhe stepe. So vmesna razvojna stopnja med primati in ptiči. Ko se zaljubijo, dvorijo z igranjem na inštrumente in petjem, na koncu pa popolnoma izgubijo svojo glavo. 

Dodatno gradivo
chevron_right
Film
Kratki animirani filmi
Za izven

Sorodni dogodki

Oddajte svojo misel na spletu

Podarite svojo misel, spodbudno besedo, modrost tudi na spletu ... in s tem nekomu polepšajte dan.
Pošljite misel
Mol Zelena prestolnica Unesco Mladinsko gledališče Kinodvor
Sponzorji festivala
Domača peka DPG